Powered by Blogger.

+Warga Bloggers+

Aku dan Gerai Burger

>> Tuesday, June 28, 2011

Assalamulaikum, n a very good evening to all !!
tiba-tiba mood aku nak update blog muncul kembali !!
Kawan aku, Cik DIYANA YUSOF pon ade tegur diew cakap aku PEMALAS nak UPDATE blog..
memang pon, aku ni menulis ikut mood.. asyik update pon bosan jugak ryte?? 


well,well,well~
topik ape aku nak berseloka hari ni eh???
HAAAAAAAA!!!!


Aku baru-baru ni ade meluahkan hasrat kepada pihak kolej Kediaman Siswa Semarak bekenaan hasrat aku nak bukak gerai BURGER sebagai langkah untuk meneruskan aktiviti kelab Usahawan dalm kolej ni. Nampak gaya macam diluluskan. we`ll see ape jadi nanti.



So bila aku bagitau nak bukak gerai tuhh, so keluarlah nasihat-nasihat dari orang-orang yang lebih tua. "Nak niaga biar betul-betul!" "jangan niaga kejap sangat pulak!" "kedai kau tuhh bia lawa-lawa sket, baru ramai datang!" bla..blaaa..blaaa..


Biase laaa tuh, nasihat awal sebab sebelum ni pon penah dah orang bukak bisnes dalam kolej aku nih, but just for a while. Then tutup. Terkubur macam tuh je. So sebagai pencetus idea baru ni, aku cuba pikirkan jalan yang terbaik sebelum bukak bisnes nih. Mudahan-mudahan dipermudahkan oleh-Nya. Amin....


Dalam bisnes kali ni, Aizat Tamsi (classmate + housemate) aku jadi rakan kongsi. So gerai ni kami akan kemudi sambil dibantu oleh Fatin (classmate). Harap pakatan ni dapat memberi yang terbaik dalam memajukan bisnes ni.


Well, as we can see. Nak bukak bisnes dalam KSS ni xsemudah yang disangka. Population xde laa ramai sangat. So utk attract populations nih bukan satu kerja yg mudah. Hope kami mampu solve this problem.


Mama aku pon ade cakap kat aku bila aku bgtau aku nak bukak bisnes berger nih. "Amir ni memang, dari kecik asyik cakap nak bukak kedai berger, skang dah bukak dah pon". Ingat mama aku ape aku cakap waktu kecik kan?? so SWEET ~


So aku harap ape yang aku plan ni dapat jadi kenyataan. Moga semua mendapat keberkatan dari-Nya. Kami mengharapkan sokongan dari kawan2 se-KOLEJ. Kita kena berani ambil risiko dan belajar dari kesilapan. Adios !!!


P/s : xleyh nak update panjang2 sangat coz esok ade kuiz computer!! hehehe



1 comments:

cikNINI June 28, 2011 at 6:59 AM  

kuiz komputer je pon!
haha.
anyway, before this penah je buat jual burger.
laku even kss x ramai org.
goodluckk ! :)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP